lauantai 1. syyskuuta 2012

Orientaatiopäivä ja kursseja

Perjantaina 31. elokuuta järjestettiin sitten vihdoin ja viimein se ah, niin hartaasti odottamani orientaatiopäivä. Ja no, pettymyshän se oli. Istuimme vajaan tunnin ajan salissa kuuntelemassa infoa, joka löytyy myös meille jaetusta oppaasta. Mitään konkreettista hyötyä en ainakaan itse kokenut tuosta saavani. Ainoa uusi juttu minulle oli se, että maisteri-tason kursseille pääsemiseksi tarvitaan lupa kyseisen kurssin järjestävältä taholta.

No, minä oletin että meillä tällainen lupa jo on, kerran meidät on molemmat jo haun yhteydessä hyväksytty maisteri-ohjelmaan. Mentiin kuitenkin juttelemaan oman osastomme henkilökunnan kanssa ihan muista syistä ja kysäisin sitten samalla että kai meillä on jo tämä lupa ja jos ei ole, mitäs sitten tehdään. Henkilökunnan edustaja mainitsi sitten että ai niin, jos haluatte näille maisterikursseille niin ette pysty ilmoittautumaan niihin Uglan kautta (ihan kun tällä hetkellä pystyisimme ilmoittautumaan yhdelle ainoalle kurssille sen kautta...) vaan lähettämällä hänelle sähköpostilla niiden kurssien koodit joille haluamme. Kätevää! Ja tosi hienoa että tämä on yleistä tietoa.

Salaliitot jylläävät muutenkin vahvana. Halusin osallistua eräälle kurssille, josta sanottiin opinto-oppaassa että se pidettäisiin syyslukukauden alussa, elokuun lopussa. Pistin kurssin vastuuopettajalle jo elokuun alussa sähköpostia että voisinkohan saada yhtään tarkempaa infoa, olen tulossa vasta 26. päivä Islantiin, pystynkö silti osallistumaan kurssille ja kaikkea blaablaablaa. Tämä vastuuopettaja vastasi sähköpostiini tuossa perjantaina, sanoen että hän antaa minulle luvan osallistua kurssille. Kiitos! Entäs ne lisäinfot joista kysyin? 

Ehkä tämä tästä vähän helpottuu kunhan Ugla jossain vaiheessa alkaa toimimaan. Loppuun vielä lista kursseista joille ajattelimme osallistua sekä random kuvia Reykjavikin tutkimusmatkoiltamme. Kunhan opiskelu starttaa kunnolla niin tulossa on varmaankin jonkinlaista väliraporttia kursseista, plus loppuun yleisarviota kurssin sisällöstä, hyödyllisyydestä ja muusta. Stay tuned!

Armi:
*Natural catastrophes
*Competitive environmental strategy
*Management of protected areas - field course in Southeast Iceland (tästä yritin kysellä sitä infoa. Ehkä tiedän vielä joku päivä)
*Icelandic nature and culture legacy
*Vocabulary 1
*Pronounciation and speach 1
*Icelandic culture
*Environmental anthropology
*Environmental impact assessment 1

Kuulostaa muuten aika isolta määrältä kursseja :D

Mika:
*Renewable energy: introduction
*Energy economics, energy policy and sustainable development
*Self study in Icelandic
*Vocabulary 1
*Climate change, the past, present and future
*The medieval North

Pakko sanoa näistä Mikan kursseista sen verran että kestävä kehitys ja ilmastonmuutos kuulostivat minunkin korvaani supermielenkiintoisilta, mutta olen käynyt hyvin samankaltaiset kurssit jo LUTissa. Katsellaan nyt että mille näistä päästään ja onko joku sittenkin ihan törkytylsä tai loppuuko muuten vain vuorokaudessa tunnit ja siksi pitää vähän kursseja rajoittaa... :)

Meidän kotikadulta. Ei oo niin nökönuukaa täällä näitten värien kanssa

Mikan uusi bestis

Kupoli kyllä näkyy mutta ei olla vieläkään onnistuttu löytämään itse rakennusta josta se töröttää

Ka, mikäs se siellä!

Mun lempparitalo. Käsi ylös, kuka muka EI halua asua limenvihreässä talossa!

Tää on aika tämmönen peräkylä


1 kommentti: