maanantai 3. syyskuuta 2012

Hikke täällä moi!

Lisää jänniä ongelmia.

Ilmeisesti nämä islantilaiset ovat astetta laiskempaa porukkaa, ja on kiellettyä lukea yli 40 opintopistettä yhden lukukauden aikana. Mutta eräänä kauniina päivänä laiskojen islantilaisten päivää tuli järkyttämään pieni hikke Suomesta. Tämä kyseinen nörtti innostui vähän liikaakin laajasta ja mielenkiintoisesta kurssivalikoimasta, ja tyytyi kompromissina valitsemaan vain 50 noppaa. Noin vaatimattomasti.

Käymäni taistelu näiden noppien saamiseksi meni lyhykäisyydessään jotenkin näin: aamulla menimme Uglaan tuskastuneina valittamaan rekisteröintitoimistoon, ja kiltti täti siellä sitten ilmoitti meidät niille kursseille joille halusimme. Kiltti täti tosin huomautti minulle että sinulla on tällä hetkellä 46 noppaa ja se on kiellettyä, sinun pitää poistaa yksi. Minähän sitten vallan hätäännyin, koska en pyytänyt sitä edes lisäämään niitä maisteritason kursseja, koska en ollut vielä saanut virallista lupaa osallistua niille. Tämä naikkonen sitten ohjeisti että voin kyllä ottaa enemmän kursseja, kunhan saan omalta osastoltani luvan tähän.

Matka jatkui tapaamaan samaa henkilöä joka perjantaina kertoi meille tästä maisterikurssien erikoisjärjestelystä. Hän olikin sitten vähän hannarimpi versio ja alkoi heitellä jarruja pyörän väliin että hetkinen, oletko ihan hullu/tyhmä, et sinä noin montaa noppaa voi yhdessä lukukaudessa lukea. Kuulemma tämä osasto ei anna kenellekään lupaa tämän maagisen ja ah, niin vaativan 40 opintopisteen ylittämiseen, vaikka miten anoisi. Hänen ehdotuksensa oli että menisin opettajilta pyytämään luvan tunneille osallistumiseen, mutta en virallisesti rekisteröityisi kursseille.

Seuraavaksi menimme kv-toimistoon juttelemaan että voisiko olla mitään muuta keinoa kuin edellisen ehdottama lorviminen. Kiltti täti täälläkin soitteli jollekin ja varmisti että osaston politiikka tähän ylittämiseen on ehdoton ei. Mutta onneksi hyvät ideat eivät olleet vieläkään lopussa! Luen 20 nopan edestä kielikursseja (ja tässä vaiheessa viimeisetkin kannattajani alkoivat varmasti pitää minua pähkähulluna... Mutta mikä parasta,  Mikakin on ottamassa saman verran kieliä! Siinä teille purtavaa.) joten päätimme hakea lupaa ylittämiseen humanistien osastolta. Kiltti täti siellä oli sitä mieltä, että he eivät voi antaa tällaista lupaa, koska koulun sääntöjen mukaan luvan on tultava siltä osastolta, jonka opiskelija on, vaikka sitten lukisi mitä kursseja tahansa. Hän kuitenkin toivotti minut lämpimästi tervetulleeksi kielikursseille ja sanoi että pitää vain saada lupa, joka on käytännössä pelkkä muodollisuus. Nii, siinäs saitte, tyhmät insinöörit, humanisteille luvan saaminen on pelkkä muodollisuus! Miksen minäkin saa! Humanistitäti vielä huomautti että eipä olisi paljon järkeä osallistua luennoille ja jättää rekisteröitymättä, koska silloin ei saa kurssimateriaalia Uglasta. Ainakin kielten osalta tämä on aivan välttämätöntä.

Tässä vaiheessa epätoivo alkoi pikkuhiljaa tihkua suoniin ja olin jo etsimässä jotain jolle valittaa tästä hommasta, että jos minä haluan tappaa itseni työnteolla niin eikö sen pitäisi olla minun oikeuteni. Mika ajatteli että kokeillaan vielä rekisteröintitoimistoa, joten lähdettiin sinne. Selitimme samalle kiltille tädille kaikki nämä vaiheet jotka kävimme läpi ja kaikkien tätien antamat vastaukset, ja hän oli sitä mieltä että voin kyllä osallistua kaikille haluamilleni kursseille. Say whaat!? En saanut minkäänlaista muuta lupaa kuin humanistien tervetulotoivotuksen ja tälle rekisteröintitädille se oli ihan riittävä lupa. En valita.

Täytyy nyt kuitenkin vielä katsoa että syntyykö tästä jotain lisäongelmia, tällä hetkellä kun minulla on Uglassa ne 40 noppaa, maisterikurssien yhteensä 10 vielä puuttuvat. 

Mutta on kyllä melekosta. Tässä vaiheessa voisin mainita että kaikki nämä eri toimistot joissa kävimme sijaitsevat kaikki eri rakennuksissa, joten saimme myös pienen aamulenkin kun selvittelimme tätä asiaa. Sitä paitsi ihan järjetön sääntö, minulla on kuusi, toistan, KUUSI kurssia ja niistä tulee yhteensä se 50 noppaa. Aivan järkyttävää tutapaskaa. Olen osallistumassa kahdelle kielikurssille, ja niistä tosiaan tulee yhteensä se 20 noppaa. Katsoin tuota työmäärää ja LUTissa nuo molemmat olisivat korkeintaan kolmen nopan kursseja. Olen tekemässä sen jo mainostetun kuusi kurssia, joista yksi on tällainen leirikoulu hommeli, en tiedä miten suomentaisin sen korrektisti, mutta kurssi joka tapauksessa kestää vain yhden viikonlopun ajan. Muista on korkeintaan kaksi kaksoistuntia viikossa ja muutamat 3-4 sivun raportit. Ja tästä hyvästä minulle tarjotaan 50 opintopistettä. Olisin ihan oikeasti valmis ottamaan pari kurssia lisääkin, koska tuntuu ettei ole mitään tekemistä. Koulua muutama tunti päivässä ja kolmen sivun raportti kerran kuussa. LUTissa saisin tällä työmäärällä ehkä kymmenen noppaa. Ja ihmiset katsoivat minua kuin seinähullua kun kerroin niille ongelmastani. Ei ehkä kannata mennä kertomaan nille että tein yhtenä keväänä LUTissa 56 noppaa...

Loppuun kuvia lampaista, koska lampaat on kivoja.







Juu, nää on lampaita

1 kommentti:

  1. hyvä pidä pääsi ja heittele lisää pisteitä siihen noppaan

    VastaaPoista