perjantai 26. lokakuuta 2012

And world peace!


Maailma on jälleen vähän parempi paikka, kun Yoko Ono kävi sytyttämässä suunnittelemansa taideteoksen valot, kätevästi john Lennonin syntymäpäivänä 9.10




Viðeyn satamassa. Matka Reykjavikiin on huikea

Torni päivänvalossa

Tämä Imagine Peace Tower sijaitsee siis Reykjavikissa pienellä Viðeyn saarella. Matka saarelle tehdään lautalla vanhasta satamasta. Matka kestää noin kolme minuuttia ja siitä saa normaalisti maksaa itsensä kipeäksi (5000 kruunua) mutta Yoko Ono on niin kiltti että on ystävällisesti päättänyt kustantaa kaikkien halukkaiden lauttamatkan Videylle vuosittain tornin sytytyspäivänä. Reykjavikin kaupunki tarjoaa myös ilmaiset bussikyydit satamaan ja takaisin, joten kun kerran ilmaiseksi pääsee niin tietysti sitä oli päästävä katsomaan tällaistakin kummallisuutta :)

Tornin lisäksi saarella on muun muassa heinää


Kyseinen torni on rakennettu valkoisista palkeista, joissa lukee yhteensä 24 eri kielellä sanat imagine peace. Jostain täysin käsittämättömästä syystä suomi on valittu yhdeksi näistä kielistä ja käännöskin on ah, niin sujuva kuvittele rauha. En ole siis ainoa jonka suomenkielen taidot on hieman ruosteessa :D Itse tornista tuleva valo koostuu kahdeksasta eri valonlähteestä jotka yhdistyvät taivaalla ja loistavat useamman kymmenen metrin korkeuteen. Ja kaikki on niiiin harmonista ja niiiiin kaunista. 

Reykjavikin valot

Peace man
Torni on päällä John Lennonin syntymäpäivästä kuolinpäivään asti päivittäin sekä tämän lisäksi myös talvipäivänseisauksena ja uudenvuoden aattona. Ainakin, mikäli näitä päiviä on muitakin niin en niitä tähän hätään muista :D Jos siis satut joskus tulemaan Reykjavikiin talvella, niin ei, ufot eivät ole hyökkäämässä, se on vain Yoko Ono edistämässä maailmanrauhaa.

Yoko Ono ihan ite, ilmielävänä, räntäsateessa

Tornin valoja ei tietenkään voi sytyttää ihan miten tahansa, vaan tapahtuman pitää olla mahdollisimman dramaattinen. Kuvittele siis taustalle John Lennon vinkumaan imagine peaceaan ja käy läpi alla esitetty tiivistetty versio sytytyksestä.






 Peace.

1 kommentti: