torstai 29. marraskuuta 2012

Tenttiviikko

Nyt kun pitäisi olla lukemassa huomiseen tenttiin, on selkeästi oivallinen aika tulla päivittämään blogia :D Tämä on ollut tässä marraskuun ajan vähän heitteille, emme ole oikein tehneet mitään kertomisen arvoista ja päivät ovat kuluneet koululla viimeisiä koulujuttuja rutistellessa. Tänään minulla oli viimeinen luento. Aika haikeaa. Vielä pitäisi palauttaa kaksi esseetä ja käydä kolmessa tentissä ja sitten olisikin purkissa koko lukukausi.

Tentit ovat näin syksyn päätteeksi aikavälillä 3.12-19.12. Se on siis hieman pitempi kuin Suomen vastaava, mutta vastaavasti täällä ei sitten ole tenttejä tammikuussa. Ja jostain syystä minulla on jo huomenna 30.11 ensimmäinen tentti :D Tosin se on vain kuuntelutentti, 45 minuuttia, joten jos sillä on sitten jotain tekemistä tämän asian kanssa.

Minulla on myös tosi vähän tenttejä, ainoastaan islannin kursseista. Kaikissa muissa kursseissa arvosana määräytyy harkkatöiden ja esseiden ja tuntiosallistumisen ja ties minkä mukaan. Ihan mahtavaa, toivoisin tällaista käytäntöä enemmän Suomeenkin, *tuttaa niin armottomasti ne kurssit joille väännät esitelmiä ja harkkatöitä ja käyt harkoissa viidesti viikossa ja silti sata prosenttia arvosanasta muodostuu tentistä.

Tähän väliin on nyt tunnustettava etten todellakaan ole mitenkään liian hyvin ottanut selvää näistä asioista, mutta ilmeisesti täällä on sallittua käydä tasan kerran uusimassa tentti, sekin maksaa 6000 kruunua eli pyöreät 36 euroa. En tiedä mitä tapahtuu jos et pääse tätä uusintaakaan läpi. Lennät pellolle? Jos tulet kipeäksi etkä pääse tenttiin, siitä pitää olla lääkärintodistus. Kipeinä olleille järjestetään uudet tentit, joka tässä tapauksessa on kuitenkin eri asia kuin uusintatentti ja kipeänä olleella ei ole oikeutta mennä lainkaan uusintaan.

Viimeinen tentti on minulla jo seitsemäs päivä, Mikalla kymmenes päivä, joten meille jää oivallisesti aikaa viettää pientä lomaakin ennen kuin palaamme Suomeen 21. päivä, ehkä jopa harrastaa jotain blogin nimeen viittaavia aktiviteettejakin, ken tietää :D 

Kuvituksena pääkampuksen rakennuksia. Se on aika iso kokonaisuus, ja koko ajan rakennetaan lisää. Kuvat on otettu niinkin lähiaikoina kuin neljäs syyskuuta, että ei täällä ihan noin vihreää ja valoisaa enää ole :D

Háskólatorg, eräänlainen päärakennus ja rakenteilla oleva opiskelijakellari

Pyöreä


Nordic house, design by Alvar Aalto

Se oikea päärakennus

Kampukseen kuuluu myös elokuvateatteri. Juu, täälläkin on luentoja

Kirjasto



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti