keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Alkulöpinät


Terve!

Olemme Armi, 23-vuotias ympäristötekniikan opiskelija ja Mika, 25-vuotias energiatekniikan opiskelija Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Edessä on syyslukukausi Islannin yliopistossa, tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnassa. Lentomme lähtee 26. elokuuta ja koulun olisi sitten tarkoitus alkaa 27. elokuuta. Tosin vaihtareiden infotilaisuus on vasta 31.8, mikä on melko mielenkiintoista. Voipa hyvin olla että ensimmäinen luentoviikko jää meiltä välistä, jos ollaan ihan ulalla asioista :D Lohdutuksena on ainakin se, että ymmärtääkseni luennoilla ei ole läsnäolopakkoa, kuten ei täällä Suomessakaan. Yliopistonkin puolustukseksi on sanottava se, että useimmilla tiedekunnilla opetus alkaa vasta syyskuun puolella, eikä meitä tekniikan vaihtareita taida olla kovinkaan paljoa. Mutta katsotaan nyt miten tuo koulun aloitus sujuu, yliopisto kun myöntää jokaiselle vaihtarille myös buddyn eli jonkin näköisen tuutorin. Josko tämä meidän tuutori/tuutorit sitten osaisivat opastaa meidät luennoille ja muutenkin alkuun ennen infotilaisuutta.

Useimmat käytännön asiat on jo hoidettuna, joten tämä vajaa pari kuukautta sitten vain pakkaillaan tavaroita ja panikoidaan :D Meidän on pitänyt ottaa muutama spesiaalimpikin juttu huomioon vaihdon vuoksi, joten tarkempaa postausta tämän asian tiimoilta on tulossa myöhemmin. Ajattelin myös kertoa tarkemmin asunnon hankkimisesta, se kun on suhteellisen vitaalia toiseen maahan muuttaessa. Eikä se tunnu kaikille edes olevan niin helppoa kuin se oikeasti on, ainakin päätellen tuonne vaihtareiden facebook-ryhmään tulleiden valitusten ja itkujen perusteella. Ainakin meillä on ollut Mikan kanssa hauskaa kun ollaan naurettu toisten panikointia :D (ai mikä sympatia?)

Jos olet itse lähdössä myös Islantiin vaihtoon, suosittelen erittäin lämpimästi liittymään tuohon vaihtareiden facebook-ryhmään ja seuraamaan sitä aktiivisesti. Saa tutustuttua hieman etukäteen tuleviin vaihtareiden sekä Islannin puolen tyyppeihin. Lisäksi tuolla on tullut ilmi todella käteviä vinkkejä ja apua omiin pulmiinsa saa parhaillaan minuuteissa. KV-toimiston tyypit ovat siellä myös säännöllisesti muistutelleet että muistakaapas kaikki tehdä tämäkin homma, ei tarvitse itse niin huolehtia siitä että onhan varmasti nyt muistanut kaiken oleellisen.

Eiköhän tämä riitä tällaiseksi perusesittelyksi. Tulossa tähän blogiin on siis erinäköisiä vinkkejä ja ohjeistusta siitä mitä kaikkea pitää Islannin vaihtoa ajatellen tehdä, miten me olemme omalta osaltamme tehneet asiat, kokemuksia opiskelusta Islannissa ja ulkomailla ylipäätään. Toivottavasti pääsemme myös mahdollisimman paljon tutustumaan Islantiin maana ja näkemään kaikennäköistä jännää ja erilaista. Itselläni on haaveissa ainakin valaidenbongausretki, jäätiköt, vesiputoukset, kuumat lähteet, Amerikan ja Euroopan mannerlaattojen eroamiskohta, ylipäätään Islannin luonto ja karut maisemat. Myös esimerkiksi vierailu Grönlannissa olisi mahtavaa. Katsotaan nyt mitä ESN Reykjavik on kehitellyt päämme menoksi. Toivottavasti opimme myös käyttämään uutta kameraamme sen verran pätevästi että saamme näitä taltioitua myös tänne blogin puolelle :D

 Armi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti