maanantai 27. elokuuta 2012

Ensimmäinen päivä Islannissa

Takana on nyt melko tarkkaan yksi vuorokausi Islannissa. Ohjelmaan on kuulunut rekisteröityminen Islantiin (joka taisi olla ihan turha juttu mutta tulipahan tehtyä) ja yliopistoomme. Jostain täysin käsittämättömästä syystä emme saaneet heti samantien tunnuksia koulun tietokantaan, vaan joudumme odottamaan niitä kaksi päivää. Ja kun tosiaan meidän tiedekunnan kurssien piti alkaa tänään maanantaina, emmekä saa mitään tietoa esimerkiksi lukujärjestyksistä kun emme tuonne tietokantaan pääse niin on aika kiva :D No, ehkä sitä ehtii sitten myöhemminkin käymään niillä luennoilla.

Vapaa-aikaa tällä viikolla siis löytyy. Olemme nyt tässä tutustuneet asuntomme lähialueisiin ja Reykjavikin keskustaan ja ainakin Mikan lempipaikat ovat jo löytyneet: grilli, baari ja vinbudin, paikallinen Alko.Armi on tyytynyt ihastelemaan pääostoskadun kauppatarjontaa: Marimekkoa, Iittalaa ja Muumikrääsää. Ai niin missä maassa me oltiin?

Muutamia pikahuomioita Islannista/Reykjavikista:

  • Liikenneympyrämyyjä on saanut täällä vierailusta hyvät provikat. Vähintään joka toisessa risteyksessä kun tällainen löytyy.
  • Tuskin on vaaraa kohdata täällä hiiriä, sillä kissoja juoksee vapaana jopa kaupungin ydinkeskustassa sen verran paljon.
  • Reykjavikilaisilla on aika kuuma sisällä yksinkertaisista ikkunoista huolimatta, ne kun ovat aina auki.
  • Autot väistävät jalankulkijoita, vaikket olisi edes ylittämässä katua.
  • Ai mitkä liikennevalot?
  • *Käsittämätöntä mongerrusta jota myös islanniksi kutsutaan* - what, sorry? *Lisää mongerrusta* - Sorry I don't understand *Oh you speak English*. Kai me sitten vaan näytetään niin islantilaisilta. (Sivuhuomautus, täällä varmaan kolmasosa väestöstä on punapäitä. Olen ihan mainstream!)

Ja loppuun random kuvia.

Matkalla lentokentältä Reykjavikiin. Vähän kuolleen näköstä

Joku kalastajakylä

Reykjavik edessä. Se kirkko on muuten oikeesti iso

Niin iso ettei mahtunu edes kuvaan kokonaan

Joku äijä joka sais pestä naamansa

Katunäkymää. Nätimpiäki taloja täällä kyllä on, niitä myöhemmin (Mika, se oli vinkki et voisit muokata kuvia :D)

1 kommentti:

  1. taidat tosiaan punapäänä sopia joukkoon, Anun auto taitaa olla alimmassa kuvassa

    VastaaPoista